Onze leukste Easter Eggs

1

Het is pasen, en dat betekent paaseieren. Maar in films, series en games zitten vaak ook paaseieren verstopt: de zogenoemde Easter Eggs. Wij zetten er een paar van onze favoriete Easter Eggs/references op een rijtje. De afbeeldingen zijn soms niet al te scherp, maar die zijn door anderen uit de films geplukt.

R2D2 in Star Trek

177609

De geliefde droid uit Star Wars vliegt rond in wrakstukken in de nieuwste twee Star Trek films, die uit 2009 en in Star Trek: Into Darkness uit 2013.

C3PO en R2D2 in Indiana Jones

6ph1J

Dat was niet voor het eerst dat we R2D2 ergens zagen opduiken, in Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark uit 1981 waren ze ook al te zien als hiërogliefen.

The Cake is a lie

cakeisalie

In de eerste Portal-game kan je de schuilplaats van een wetenschapper vinden, Douglas Rattman, die vast kwam te zitten en compleet doordraaide, en wiens nalatenschap deze inmiddels legendarische zin is geworden: “The Cake is a lie!”

Pixar’s Pizza-Truck

pizza-planet-truck-in-pixar-movies1

In bijna alle Pixar-films is deze auto te zien, van de eerste Toy Story tot aan Up, hij duikt telkens weer op.

Hidden Mickeys

462552_1280x720

Dan één van de grootste, maar ook best verstopte Easter Eggs: de Hidden Mickeys. Disney verstopt in zijn films eigenlijk altijd wel één of meerdere Mickey Mouse-hoofdjes, en het is bijna een sport geworden om deze gezichten te vinden, aangezien ze niet altijd makkelijk te vinden zijn. Ze zijn, doordat het zo’n simpele vorm is, ook veel te vinden in het echt, en worden dan ook vaak gedeeld.

Marvel Cinematic Universe Phase 2

thor-hand-cut-off

Het hoofd van Marvel Studios is fan van Star Wars, en hij vergeleek de tweede fase van het Marvel Cinematic Universe met de tweede Star Wars film: The Empire Strikes Back. En in die film wordt er een hand afgehakt, en dat gebeurt dus ook in iedere film in Phase 2 van het MCU.

Google’s Triforce

Triforce_Google_Doodles

En tot slot één die wel verwijst naar een game, maar er niet in zit: de Google Doodles. Google heeft vaak een bijzondere versie van zijn logo, dat verwijst naar de speciale gebeurtenis van die dag. De artiest van die Doodles, Susie Sahim, verstopte jarenlang stiekem het Triforce-teken uit Nintendo’s The Legend of Zelda-games in haar tekeningen, totdat Google daar achterkwam en ze heeft verwijderd.


Dit waren onze leukste Easter Eggs, weet jij er nog een paar? Laat het hieronder weten! Verder wensen wij jullie allemaal een fijn Pasen!

 

Geschiedenisgek, seriefanaat, filmfan en boekenwurm.

Discussion1 reactie

  1. Moises Saludos!! , ya tengo el codigo para el like box de mi pagina, el problema es cuando pego el codigo en mi web(donde quiero que salga ) no funciona. he pegado los dos codigos que me dan y nada.. cualquier ayuda lo agcereradia

Laat een reactie na:

CommentLuv badge