Boek: Ziel van Vuur – Sophie Jordan

1

Dit boek las ik vlak na Pupil, wat ook een boek over draken is. Technisch gezien wilde ik ze vergelijken, maar aan de andere kant had ik ook enorm veel zin in boeken met draken, vandaar. Maar ik merkte wel dat dit boek iets anders, en op andere vlakken beter is dan Pupil, en dat vond ik erg fijn. Het was anders, maar even leuk! Het was totaal niet wat ik verwacht had, maar dat was des te leuker, maar ik zal jullie niet langer in spanning houden, en alles maar uitleggen.

Jacinda is een draki; ze kan zich transformeren tot een draak. Zodra is vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere draki-soorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. In een vlaag van opstandigheid overtreedt ze een van de meest heilige wetten. Uit angst voor de 13174719straf die onherroepelijk zal volgen, dwingt haar moeder haar te vluchten naar de mensenwereld, waar haar drakigeest langzaam weg zal sterven. Jacinda zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Zelfs als dat betekent dat ze moet omgaan met Will, een knappe jongen die een groot geheim met zich meedraagt.

Niet origineel, wel erg sterk

Ziel van Vuur is een boek wat al meteen actie bevat. Je leert de plek waar Jacinda opgroeit al meteen heel goed kennen. De regels, de cultuur, de mensen, haar familie. Je weet eigenlijk niet veel over ze, maar de manier hoe het is opgeschreven, daardoor lijkt het wel zo. Je wordt veel meer in zulk soort dingen betrokken, en ik moet zeggen dat dat in andere boeken (*kuch* Pupil *kuch*) wat vaag bleef. Dat vond ik zelf erg fijn, en het gaf echt een goed beeld van de wereld.
Ook later, wanneer alles iets bekender wordt, wordt alles ook goed beschreven, en kun je alles ook goed voor je zien. Het was echt prettig, om zo’n goed beeld van de wereld te hebben.

Je leert de hoofdpersoon zelf ook erg goed kennen. Jacinda is erg avontuurlijk, nieuwsgierig (wat niet altijd een goede eigenschap is), rebels, en zich vastklemmend aan haar oude wereld, wat logisch is. Ze kan soms heel awkward zijn, en maakt situaties mee die erg herkenbaar zijn. Sophie Jordan weet alle relaties en gebeurtenissen op de een of andere manier toch heel erg herkenbaar en begrijpelijk te maken. Jacinda’s band met haar familie is niet bepaald goed, maar het is begrijpelijk. Het is logisch, van beide kanten. Er is geen goed of fout, het is allebei goed. En dat maakt dit boek soms wel lastig om een mening te vormen bij sommige momenten.

Wel is het plot in zekere zin niet echt origineel natuurlijk. In het algemeen niet, niet alleen als je het vergelijkt met Pupil. Maar op zich, het is wel voor zover dat kan, realistisch gedaan. En dat was erg fijn, en maakte het ook herkenbaar in zekere zin. Dus dat is wel een pluspunt. En niet ieder boek hoeft origineel te zijn om goed te zijn, nietwaar?

DSC_0013

Boordevol actie en romantiek, en een vleugje fantasy

De romance is dit boek is snel, maar mooi. Ik ship Will en Jacinda echt heel hard, maar wat ik wel jammer vond, is de liefdesdriehoek. Ik had hem ook totaal niet verwacht, en ik was echt zo van NEEEE NIET WEEER. Dat vond ik wel erg jammer. Maar de algemene romance is echt heel lief en leuk! Maar Will is wel iets te vaag en mysterieus naar mijn mening, maar dat was ook een beetje het punt, dus ja. Ik hoop dat hij in het volgende boek ook iets meer achtergrond en verdieping krijgt.

Ook heeft dit boek veel actie. Meer dan ik had verwacht. Maar ik had ook niet verwacht dat het me zo zou grijpen en vastpakken, en dat de schrijfstijl zo goed zou zijn. Sophie Jordan’s schrijfstijl is zo vlot en fijn dat het echt perfect was voor de actie, en dat het echt als een sneltrein las. Met bonzend hart bleef ik maar verder lezen, en dat was echt iets wat ik lang niet had gehad.

De fantasy is ook goed verwerkt. Lichtjes, maar goed. Zeker voor een schrijfster die nog nooit eerder een fantasy-boek heeft geschreven, dus ik vond het goed. Ik ben erg benieuwd wat deel 2 te bieden heeft, en ik raad je dit boek erg aan! En voor die tien euro’s kun je dit mooie boek toch niet laten liggen, right? 😉

Titel: Ziel van Vuur
Oorspronkelijke titel: Firelight
Serie: Firelight #1
Auteur: Sophie Jordan
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek, spanning
Uitgeverij: Blossom Books
Prijs: €10,00
320 pagina’s
ISBN: 9789020679144

"En niet ieder boek hoeft origineel te zijn om goed te zijn, nietwaar?"

 • Plot
  6
 • Personages
  7
 • Setting/Wereld
  8
 • Schrijfstijl
  8
 • Gebruikers Ratings: (0 Stemmen)
  0
  Your Rating:
Summary

Al met al is Ziel van Vuur een erg goed boek. De wereld is heel goed uitgewerkt, en de personages zijn begrijpelijk en prettig, en de hoofdpersoon is een fijne heldin met haar imperfecties en sterk karakter. Het plot is niet origineel, maar wel met genoeg romantiek en actie! Een dikke aanrader!

73%
73
Romantisch en vol actie

Discussion1 reactie

Laat een reactie na:

CommentLuv badge