1000 vragen over onszelf #9

0

We zijn weer aangekomen bij een nieuwe aflevering van 1000 vragen over onszelf. Na de post van de vorige keer, snijden we deze week wat diepere onderwerpen aan, en hinten we naar post die gaan komen. Nieuwsgierig geworden? Lees verder!

113. Heb je losse eindjes in je leven?

Rens: Ik heb er een paar. Ik wil volgend jaar geschiedenis gaan studeren aan de universiteit, maar ik heb geen diploma (dat verhaal komt binnenkort), dus ik moet nog wat staatsexamens halen om binnen te komen. Vorig jaar heb ik er twee gehaald, Nederlands en geschiedenis, en dit jaar doe ik Engels en aardrijkskunde, en dan mag ik gaan studeren. Het is hard werk en aanpoten, ik moet het zelf doen, geen leraar of klas waarop je kan leunen qua tempo en structuur. Gelukkig heb ik een fantastische begeleidster die me helpt plannen en structureren, en iemand om mijn mondelingen mee te oefenen. Dus ik heb bijna een eindje afgerond. 😀
Daan: Nou, losse eindjes? Je kan het eerder een hele losse veter noemen (en geloof me, mijn veters zijn lang, dus dat zijn veel knopen). Ik moet mijn middelbare school nog afmaken, een vervolgstudie, en werk vinden. Nou. Da’s nog een heel eind. Dan zijn we denk ik 10 jaar verder.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?

Rens: Ik drink heel soms alcohol, omdat ik het wel eens lekker vind, met kerst, op verjaardagen, etc. Niet omdat het verwacht wordt, ik kan ook prima nee zeggen tegen een biertje, maar omdat ik het lekker vind op dat soort gelegenheden. ’s Zomers buiten in het zonnetje, heerlijk. Maar ik mis het niet als ik het niet drink.
Daan: Uhm. Ik ben 16. Zegt dat genoeg?

115. Van welke spullen word je blij?

Rens: Iets leuks voor in mijn huisje, er zit een paar straten verder in de stad een leuk Scandinavisch winkeltje, en daar hebben ze de meest fantastische spulletjes. Iedere keer als ik er langs loop moet ik er even naar binnen, en even neuzen in wat ze nu weer hebben. Heerlijk!
Daan: Boeken, Fandom merchandise, nieuwe kleding, games, allesss!

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag? 

Rens: Ha, er was niet anders dan wolk vandaag. Een grote grauwe bende, IK WIL LENTE!
Daan: Nee, ik heb naar de stralende zon gekeken die er niet was omdat er wolken voor zaten, dus indirect heb ik naar wolken gekeken. Heb jij de zon gezien?cloudchaser02

117. Welk woord zeg je te vaak?

Rens: Volgens Daan:“Juist ja…” Maakt gesprekken lekker awkward :p
Daan: Nou, zelf heb ik het vaak niet zo door, maar ik hoor (eigenlijk alleen van Rens..) dat ik te vaak “zeg maar” zeg. Maar ik zou niet weten wat ik daarvoor in de plaats moet zeggen, haha!

118. Sta je graag in de spotlights?

Rens: Soms ;). Ik heb ervaren dat ik het fijn vind om mijn te ervaringen te delen met sommige dingen (coming soon) en dat ik daar hele fijne reacties op krijg, en dat ik daar ook mensen meer inzicht kan geven, en dat vind ik fijn. Als ik de spotlight kan gebruiken om er iets betekenisvol mee te doen, dan vind ik dat fijn. Maar spontaan in groepen zonder dat ik iets specifieks heb om over te praten? Oh nee, echt niet.
Daan: Ligt er een beetje aan voor wie, met wat voor doel, en waarmee. Maar over het algemeen vind ik het wel leuk om wat extra aandacht te krijgen. 🙂

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

Rens: Lekker gaan zitten met een boek, languit op de bank, kop thee erbij, dat doe ik te weinig.
Daan: Inderdaad, lezen! Echt, mijn voornemen van dit jaar is om 50 boeken te lezen, maar ik ben nu nog niet eens op de 10. Gaat lekker! Maar ik lees eigenlijk alleen maar in de avond, een paar bladzijdes. Zo zonde, want ik geniet er wel echt van! Maar het komt simpelweg omdat ik gewoon geen tijd heb door sociale dingen of door school (da’s meestal zo). Dus, iemand tips voor ons om meer te lezen?

120. Zijn mensen van nature goed?

Rens: Van nature (c.q. als baby) wel, denk ik. Alleen dan komt alle zooi van opvoeding, verwachtingen, sociale interacties en conventies, vervelende gebeurtenissen, macht, en dan wordt iemand misschien wel van die veilige berg af geduwd de glijbaan van duisternis af, en dan blijft er soms weinig over van die goedheid. Maar ik geloof wel dat het altijd nog ergens zit, maar dat mensen er soms niet bij kunnen, of bang voor geworden zijn, omdat het goede doen dan ook betekend dat je moet beseffen en erkennen dat je normaal eigenlijk het slechte doet.
Daan: Inderdaad. Vooral door opvoeding en sociale gebeurtenissen kan een mens slecht worden. Maar iedereen verdient een tweede kans, right? Nou ja misschien niet IEDEREEN, maar laten we niet zo pessimistisch doen, joh!

121. Verkies je weleens je werk boven de liefde?

Rens: Dat weet ik niet, heb geen relatie, en zie mezelf wel als een hardwerkend persoon, dus ik denk dat het een balans is die ik in de gaten zal moeten houden.
Daan: Als ik een relatie zou krijgen, zou ik dat in ieder geval nooit doen, eerder andersom, maar ik hoor wel van mensen dat partners dat doen, en dat lijkt me echt heel erg vervelend, dus ja. Vandaar dat ik het niet zou doen. Ik zou mijn partner niet het gevoel willen geven dat hij/zij op de tweede plek staat.

122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?

Rens: Voor er zijn toen ik niet zo lekker in mijn vel zat, en hoewel ze het misschien niet altijd snapten, wist ik wel dat ze hun best deden het te snappen, en daar iets mee te doen. Dat waardeer ik enorm.
Daan: Voor mijn opvoeding. Ik ben vroeger altijd heel erg verwend, en alles werd altijd voor me gedaan, en nu ben ik op het moment in mijn leven dat ik me begin te realiseren dat ik het niet ga redden zo, als ik over 3 jaar op mezelf wil gaan wonen. Dus nu wil ik echt heel veel zelf doen, met alle frustraties en irritaties van dien. Maar ik ben mijn ouders ook heel dankbaar voor het feit dat ze me beleefde gewoontes hebben aangeleerd, zodat ik daar nu profijt van heb, en weet hoe ik me moet gedragen in de volwassen wereld.

123. Zeg jij altijd wat je denkt?

Rens: Haha, nee. Ik zeg niet alles wat ik denk, zelfs niet altijd met vrienden. Wel meer dan vroeger, maar er zijn nog veel gedachten gewoon van mij.
Daan: Ik wil vaak eerlijk zijn, dus ik probeer het vaak wel, maar soms dan ook niet. Het is onbeleefd, asociaal en gênant om alles wat ik denk uit te spreken, denk ik. Moet je je eens indenken wat er dan zou gebeuren als iedereen dat deed? Ik zou geen vrienden meer overhouden! (grapje)

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?

Rens: Tv niet, maar ik heb wel altijd iets van muziek of video aan staan. Ik heb geluid nodig om te kunnen werken, ik kan niets uit mijn handen krijgen in stilte.
Daan: Nahh, soms. Als er niets op tv is.

125. Welk oud zeer heb je? (een oud verdriet)

Rens: Niet echt iets (meer) gelukkig. Dat heeft even geduurd, maar nu niet echt iets meer. Pfoe.
Daan: Vroeger wel iets, maar nu niet meer! I am as happy as I can be! 

126. Wat koop je van je laatste tien euro?

Rens: Een boek of een game.
Daan: Een boek of een game? Voor een tientje? Dan zou de inflatie wel heel erg moeten stijgen, wil dat gebeuren. Zou ik overigens niet erg vinden, maar helaas. Ik zou waarschijnlijk een bioscoopkaartje kopen, of wat van fandom merchandise.


We hopen dat je weer iets meer van ons weet, er zit wat meer persoonlijks in deze keer, en zoals je gemerkt hebt komt er nog een persoonlijke post van Rens aan. Heb je nog vragen of reacties, laat het hieronder weten in de reacties, en we zijn ook benieuwd welke woorden jij te vaak zegt! Tot de volgende keer!

Geschiedenisgek, seriefanaat, filmfan en boekenwurm.

Laat een reactie na:

CommentLuv badge