Film: Deadpool

0

Wij onderbreken de geplande programmering voor het volgende:

Oke, als je van geweld in detail, slechte humor en superhelden houdt, laat dan alles vallen en ren… nee, let’s try that again. Stop met wat je aan het doen bent, leg voorzichtig alles neer wat je in je handen hebt, blijf van te scherpe AH messen af (sowieso een goed idee) en ga dan rustig naar de dichtstbijzijnde bioscoop. Of open de app, kies een tijd die je uitkomt, en betaal direct. Ook goed. Mijn punt is: WAAROM HEB JE HEM NOG NIET GEZIEN?

Voor al die andere mensen:

Gebaseerd op de meest onconventionele held van Marvel Comics, vertelt Deadpool het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces-agent, Wade Wilson, die nu veranderd is in een huurling. Hij krijgt door een experiment de kracht versneld te genezen van verwondingen. Met donkere humor en zijn nieuwe mogelijkheden, jaagt Deadpool op de man die zijn leven bijna verwoestte.

Klaar voor verbaal vuurwerk?

De trailer van de film zet de sfeer perfect neer. Je weet precies wat voor humor je krijgt, wat voor soort verhaal, en de film zet dat ook meesterlijk neer. Het superhelden-origin verhaal is inmiddels wel uitgemolken, maar je krijgt het nog een keer te zien, met één twist: Deadpool weet dat ook. Deadpool weet dat hij in een film zit, en kan dus meesterlijke oneliners geven over zijn eigen film, maar ook over de andere superheldenfilms. Deadpool geeft je alle cliches die je kent, en lacht ze daarna keihard uit.

Deadpool is één van de weinige super‘held’en die er geen moeite mee heeft om wapens te gebruiken. Daarom vliegt het bloed, samen met de ledematen en de oneliners je om de oren. Je snapt ergens waarom Deadpools mond in zijn eerste filmverschijning in 2009 was dichtgenaaid, maar voor ons is het goed nieuws: deze vent weet maar niet op te houden met praten. Het commentaar dat menig fan zelf bedenkt bij de films, wordt nu verbaal uitgespuwd door de hoofdpersoon zelf, en daardoor is het zeshonderd keer zo grappig.

Een plus een

Maar ergens, onder die dikke laag humor en geweld, zit een bijzonder sterke romance verstopt. De liefde van Vanessa en Wade is geloofwaardiger en hechter dan in menig andere film, en deze twee vreemde zielen hebben elkaar gevonden. Vanessa heeft een opvallend uitgewerkt personage voor een grappige film, en als Wade met haar samen is, is hij ook een dieper persoon. Het werkt, en geeft deze film die vooral gemaakt is voor de lach, een opvallend emotionele basis.

Hoe anders is de vijand van de film: Ajax. Een sadistische, vileine schurk die slecht is om het slecht zijn, maar die zo’n geweldige chemie heeft met Deadpool, dat je eigenlijk geen genoeg van hem kan krijgen. Hij is de vijand you love to hate.

Enig minpuntje wat ik heb, is dat ze Colossus van mij hadden mogen thuislaten. Hij voegt weinig tot niets toe aan de film, hij biedt geen verbale tegenhanger voor Deadpool, brengt het verhaal niet verder en wordt neergezet als een simpele, rechtlijnige Rus die goed kan meppen. Zonde en niet nodig. Ik snap de behoefte voor een bekend gezicht, maar dit voelde geforceerd en niet echt grappig.

Titel: Deadpool
Cast: Ryan Reynolds, Ed Skrein, Morena Baccarin, T. J. Miller, Stefan Kapicic, Brianna Hildebrand
Duur: 108 min
Genre: Actie, Adventure, Comedy
IMDB rating: 8,7/10

 • Plot
  8
 • Personages
  9
 • Setting
  8
 • Vertelwijze
  10
 • Gebruikers Ratings: (0 Stemmen)
  0
  Your Rating:
Summary

Uiteindelijk één van de grappigste films die ik in lange tijd heb gezien, met een dieper verhaal dan ik had verwacht. Fantastische chemie tussen de personages, geweldige oneliners, gewoon een mooie balans.

88%
88
Geniaal

Geschiedenisgek, seriefanaat, filmfan en boekenwurm.

Laat een reactie na:

CommentLuv badge