TV-serie: Continuum – Season 1

2

Continuum is een TV-serie die ik echt al bijna 2 jaar volg, en die helaas vorig jaar aan zijn eind kwam. En ik bedacht me dat ik eigenlijk nog geen recensie van ieder seizoen had geschreven, dus daar werd het nodig tijd voor! Continuum is echt een van mijn favoriete series, en ik merkte dat het eigenlijk niet zo bekend is. Such a shame! 
Deze serie combineert eigenlijk zo veel genres waar ik en nog veel meer mensen van houden, dus hopelijk zijn jullie na deze recensie gelezen hebben allemaal overtuigd!

Wanneer een groep terroristen hun executie in het jaar 2077 ontsnappen, keren ze terug in de tijd in het jaar 2012. Dit samen met hun CPS Protector, Kiera Cameron. Ze zit vast in het verleden en ze is niet in staat terug te keren naar haar man en zoon. Kiera concentreert zich op het oppakken van het de terroristen voordat ze schade aan kunnen richten in deze tijd. Ze gaat daarom bij de lokale politie aan het werk.
Ze ontmoet Alec Sadler, die nu 19 jaar is, maar in haar tijd al heel oud en een van de grootste namen van Vancouver is. Hoe krijgt ze het voor elkaar om hem niet van zijn gewone pad af te laten dwalen, nu hij de enige is die weet van haar bestaan in 2077?

 

Gecompliceerde tijden, veel personages

Wat als eerst opvalt, is dat de toekomst van 2077 niet is wat het lijkt. Het is natuurlijk heel anders en ver, terwijl het toch weel realistisch is. Maar je merkt ook dat er veel corruptie en geheimen plaatsvinden in de toekomst, en veel fouten in het systeem. Zo merk je dat een systeem nooit helemaal perfect is, al lijkt dat het wel, en zo komt het heel realistisch over.
De wereld in de toekomst is heel goed uitgewerkt, tot in de puntjes. De politiek, de politie, de personages, hun verleden.

En dat merk je ook op het moment dat ze in 2012 aanbeland zijn. De terroristengroep, Liber8 genaamd, weet precies wat ze moesten verwachten, en was dit al heel lang van plan, maar Kiera, onze heldin in deze serie, heeft geen idee wat haar overkomt. Haar reactie is heel mooi, en ze komt met haar CMR, een gadget voor Agenten (Protectors), wat in haar oog zit, waardoor ze mensen op liegen kan betrappen en andere dingen scannen, wat bedacht is door Alec Sadler, en zo komt ze ook in contact met de jonge Alec Sadler, een 18-jarige scholier, die geen idee heeft wat hem overkomt. continuum-tv-show-season-1-cast-promo-2-620x415

Zo merk je ook meteen dat Kiera en Alec enorm goed uitgewerkte personages zijn. Kiera is een moeder, en een goede denker, en wilt enorm graag terug naar haar man en zoon. Ze wilt alles doen wat er voor nodig is om weer terug te gaan. Kiera is ook niet de standaard-heldin, want ze heeft heel veel geheimen voor de mensen in 2012, en is voor hen een nogal mysterieus persoon, en doet dus ook verkeerde dingen. Ze is impulsief, maar kan heel goed logisch nadenken.
Alec, een jonge en onervaren technicus, is plotseling betrokken in veel politiezaken, en helpt Kiera met haar zoektocht naar een weg naar huis.

Kiera sluit zich aan bij de politie van Vancouver, en krijgt Carlos Fonnegra als partner. Een man die heel graag wilt weten waarom Kiera nu in Vancouver is, en wie ze nu werkelijk is. Het is mooi om te zien, vooral in de dialogen, dat hij haar vertrouwt, maar ook weer niet, wegens al haar geheimen.

Helaas zijn de personages van Liber8 iets minder uitgewerkt, maar zij zijn ook iets minder aanwezig in de serie. Zij zijn gewoon de slechteriken. Puur slecht. Zogezegd. Ik hoop dat we in Season 2 of 3 meer achtergrondinformatie krijgen, want ze waren zo vaag voor me.

Wat me wel is opgevallen, is dat door het onderwerp tijdreizen aan te snijden, loopt de serie risico op veel fouten met tijden. Deze fouten hebben ze zo veel mogelijk omzeild en vermeden, en als ze niet vermeden konden worden, hebben ze niet veel van de tijdreiswetten aangetrokken. Nu weet ik niet veel van tijdreizen en al die wetten, maar soms vond ik het inderdaad wel wat verwarrend. Gelukkig word het naarmate dit seizoen vordert, iets minder en ga je het ook iets minder erg vinden. Rachel-Nichols-and-Victor-Webster-in-CONTINUUM-Season-1-Promo

Sneltreinmodus: aan, garantie op verslaving: aanwezig

Deze serie gaat snel. En als ik zeg snel, dan bedoel ik snel.
Iedere aflevering van de 10 afleveringen brengt je iets weer verder naar ons doel, de volgende vertraagt ons dan weer. Zo zitten er veel plottwists en verrassingen in iedere aflevering, en zo is iedere aflevering anders.

Doordat je iedere aflevering weer een nieuwe zaak van de politie ziet, die ook weer verbonden is aan Liber8, is er in iedere aflevering variatie, mysterie, en actie. Doordat je deze politiezaken ziet, voelt dit niet echt als een Science Fictionserie, die ze wel geprobeerd hebben te maken. Het is niet erg, maar het is niet helemaal wat de makers wilden.
Hoe dan ook, deze serie voelt meer aan als een politieserie, met een hint van science fiction, wat eigenlijk nog origineler is en daardoor kijkt het lekker weg. Zo merk je ook minder fouten op, doordat ongeveer een kwart tot de helft van een aflevering over 2077 en de andere helft over 2012 gaat, en dat is fijn. De serie loopt nu ook minder risico daarop.

En dan de laatste twee afleveringen. Die zijn echt geweldig. Aflevering 9 zit echt bomvol actie. Dat is wel minder mysterie en verhaal, maar meer actie. Net zoals aflevering 10, de finale. Na de finale zit je echt met open mond naar je beeldscherm te kijken, en wil je meteen aan Seizoen 2 beginnen (wat ook niet zal tegenvallen).

Titel: Continuum
Cast: Rachel Nichols, Erik Knudsen, Victor Webster, Stephen Lobo
10 afleveringen
Genre: Crime, Politie, Sci-fi, Actie
IMDB rating: 7,7/10

Origineel, en super spannend!

 • Plot
  8
 • Personages
  8
 • Setting
  7
 • Vertelwijze
  7
 • Gebruikers Ratings: (0 Stemmen)
  0
  Your Rating:
Summary

Al met al is Continuum een enorm goede politie TV-serie, met een hint van Science Fiction. Een serie waar je zo doorheen vliegt, en waar enorm veel actie in zit. Mysterie, politiek, en familie komt sterk in deze serie naar boven, en deze serie heeft echt een groot en strak doel voor ogen, wat ikzelf persoonlijk wel fijn vind.

75%
75
Spannend

Discussion2 reacties

Laat een reactie na:

CommentLuv badge