Serie: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – Season 1

1

Deze week weer een serie-recensie, van Agents of S.H.I.E.L.D., een serie waar we beiden enorm van houden. Alleen is een film van Marvel al moeilijk om een recensie over te schrijven, laat staan een TV-serie. But let’s try, right?
We gaan proberen om deze recensie zo spoiler-free mogelijk te maken, maar we suggeren we om er zeker van te zijn dat je The Avengers gezien hebt, voordat je deze TV-serie kijkt. Er kunnen het een en ander aan spoilers in zitten, voor als je die film nog niet gezien hebt, vandaar.agents-of-shield-official-poster

In Agents of S.H.I.E.L.D. volgen we het team van agent Phil Coulson (Clark Gregg). Coulson is een bekende naam uit The Avengers film, waarin het er op leek dat hij het niet had gehaald. Tijdens de pilot blijkt echter dat hij door bijzondere technologie weer tot leven is gewekt, en een groot deel van het eerste seizoen zal ook gaan over zijn zoektocht naar datgene wat hem weer nieuw leven heeft gegeven. Coulson’s team bestaat uit Melinda May (Ming-Na Wen), een ijskoude piloot en zeer ervaren agent. Grant Ward (Brett Dalton), een specialist met veel ervaring in het veld. Academisch duo Leo Fitz (Iain De Caestecker) en Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge), de hersenen achter vele missies. En als laatste is er ook nog nieuwkomer Skye (Chloe Bennet), een computerhacker op zoek naar antwoorden over haar verleden.

Een bloedstollende, maar ingewikkelde serie

Daan: In deze serie volgen we Phil Coulson, die we al zagen in alle films van het Marvel Cinematic Universe in Phase 1, en kwam zogenaamd in The Avengers om het leven. Godzijdank hebben ze hem tot leven gewekt, maar hij weet niet hoe.
Hij heeft een team opgezet, van verschillende soorten agenten van S.H.I.E.L.D. (en een nieuwkomer), en in deze serie volgen we dit team.

Deze serie bevat veel humor en actie, laat me dat eerst zeggen. Iedere aflevering blaast je weer omver van je stoel, wat erg fijn is. De cast is géweldig. Chloe Bennet is super droog en grappig, maar ook echt de perfecte heldin in wording. Geen perfecte meid die alles meteen kan. Door de serie heen kun je haar moed echt zien groeien, en haar luiheid verandert ook door de serie heen. Veel personageontwikkeling bij dat van Skye dus. Ook is Skye in seizoen 1 nog heel erg goed in verbaal geweld, en niet in fysiek geweld.

Ward (Brett Dalton) verandert ook nogal door de serie heen. Vooral in de tweede helft van seizoen 1. Enorm goede acteur, net zoals Ming-Na Wen, die Agent May speelt, een ijskoude topagent. Ze was nooit zo koud, en we zijn ook veel flashbacks van haar verleden en veel personageontwikkeling bij haar, wat erg prettig is. Ook het duo Fitz-Simmons (Iain De Caestecker en Elizabeth Henstridge) mag zeker niet ontbreken, zij zijn geweldig bij elkaar, en onafscheidelijk. Lot of shipping there.

Deze serie heeft ook enorm veel mindfucks, en veel schurken. Iedere aflevering heb je weer zoiets van: WHATTEFUCK. WHAT JUST HAPPENED? HUH.
En laat me je vertellen: dat houdt niet op. En daar is Marvel goed in: om het lekker ingewikkeld te maken, zodat je er wel even twee keer over nadenken. Uitleg geeft deze serie niet echt, maar dat maakt niet uit. Als je je hoofd er maar goed bij houdt, maakt het niet uit.
Rens: Deze serie is vreemd. Het heeft een ondersteunende functie bij de films, maar moet ook op zijn eigen benen kunnen staan. En zeker in het begin van het seizoen sluit de rol van S.H.I.E.L.D.’s opruimploeg, (te) simpel gezegd, daar mooi bij aan. Het duurt even voordat de personages wat meer kleur krijgen, wat menselijker worden, en zeker in de eerste paar afleveringen is het ‘De Grote Phil Coulson Show’. Clark Gregg speelt iedereen, behalve Maria Hill (Cobie Smulders in een bijrol), gemakkelijk van het scherm. Dit is logisch en misschien zelfs wel een beetje de bedoeling, aangezien Coulson de ervaren oude rot is die de leiding heeft over een groep jonge agenten (en May). Dat is qua spel en karakterontwikkeling te merken, en trekt nog wel bij.
600089

‘It’s a magical place’

Daan: Veel humor heeft deze serie ook, wat erg kenmerkend is voor Marvel. Echt van die droge en flauwe opmerkingen die er terloops gezegd worden, en zo plotseling, dat het de serie een enorm stuk luchtiger maakt. Met zoveel actie en bloed is dat wel fijn. Vooral Chloe Bennet en Clark Gregg zijn geweldig met die humor. Ik lach me echt dood bij een van hun opmerkingen. Ook in het echt zijn zij echt hilarisch.

Oh, en over dat bloed. Ik wil je niet afschrikken, maar er komt nogal veel bloed, en geweld in voor. Wel hevig en veel, maar niet enorm eng of zo.
Wat ik altijd leuk vind aan Marvel-films, is dat het zich in een razend tempo opbouwt naar een super spannende ontknoping. En bij Agents of S.H.I.E.L.D. is dat ook zo, maar ook vaker. En het is zo fijn om echt omver geblazen te worden door een TV-serie!
Agents of S.H.I.E.L.D. is dan ook één van mijn favoriete series geworden!
Rens: Dit seizoen wist mij als Marvel-fanaat moeiteloos naar binnen te trekken, iets waar vele anderen wat langer voor nodig hadden. Duurt het bij jou ook even, blijf alsjeblieft kijken. Er ligt ergens tegen het einde van het seizoen een verassing op je te wachten. Blijf kijken en het wordt beter, echt waar! Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Lady Sif (Jamie Alexander uit Thor) komen zelfs nog een kijkje nemen!

Ik heb verder niet heel erg veel te melden, omdat Daan vakkundig het gras voor mijn voeten heeft weggemaaid 🙂 . Het enigste wat ik mis is het enthousiasme dat is had toen deze serie nog nieuw was, dat is inmiddels wat afgenomen, niet omdat de serie niet goed meer is, hij is uitstekend, maar omdat hij niet nieuw meer is.

Kortom: Agents of S.H.I.E.L.D. is een must-watch voor de Marvel-fan. Veel humor, spanning, en actie zit erin. Chloe Bennet, Clark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Iain De Caestecker en Elizabeth Henstridge spelen hun rol geweldig, en er zit veel personageontwikkeling in. Deze serie blaast je van je stoel met zijn mindfucks en plottwists, en doet je meteen verlangen naar meer.

Titel: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
Cast: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Brett Dalton
Afleveringen Seizoen 1: 22
Genre: Sci-fi, Actie, Avontuur, Spanning, Fantasy, Crime
IMDB rating: 7,5/10
Waardering Daan: *****
Waardering Rens: ****

Serie: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – Season 1

9

Pros

  • - + Goed uitgewerkte personages
  • - + Veel actie
  • - + Veel mindfucks
  • - + Veel humor
  • - + Acteurs spelen fantastisch

Cons

  • - - Soms is het iets teveel van het goede
  • - - Soms iets te ingewikkeld

Discussion1 reactie

Laat een reactie na:

CommentLuv badge