Brother Battle #4: Beste koppel uit een TV-serie

0

Het is weer woensdag, en dat betekent: een nieuwe Brother Battle! De rubriek waarin Daan en Rens allebei een boek/film/serie kiezen aan de hand van een thema, en dan jou ervan proberen te overtuigen dat hun keuze de beste is! Daarna is het aan jullie om te stemmen wie jullie heeft overtuigd, en degene met de meeste stemmen wint! Let the battle begin! De stelling van deze week: Beste koppel uit een TV-serie!

Deze week hebben we het over de Beste Fictieve TV-koppels. Dat zijn er nogal wat. Zo ongeveer iedere serie of franchise heeft wel een romance, wat natuurlijk altijd leuk is om naar te kijken, vinden wij dan. Hopelijk ben jij het met één van ons eens!

Let op! Er kunnen wel  spoilers in zitten voor de series How To Get Away With Murder (mid-seizoen 1) & Once Upon A Time (vanaf seizoen 2)!

Vorige week hadden we het over beste boekverfilming, waarin Daan koos voor The Hunger Games, en Rens voor Harry Potter and the Deadly Hallows. Rens heeft uiteindelijk (nipt) gewonnen, en dat maakt de stand:

Rens: 2 – Daan: 1

Rens: 

connor-oliver-jack-falaee-conrad-ricomora-how-to-get-away-with-murderAangezien iedere serie tegenwoordig met romantische verhaallijnen wordt overladen, vond ik het wel even lastig kiezen. Er is immers zoveel keus. Mijn keuze is uiteindelijk vrij persoonlijk en (nog) niet extreem bekend. Ik heb het over Connor Walsh (Jack Falahee) en Oliver Hampton (Conrad Ricamora) uit How to Get Away with Murder. Waarom deze twee heren? Buiten dat het fijn voor het oog is, vind ik het ook heel fijn dat het twee mannelijke mannen zijn, die niet helemaal binnen het standaard hokje ‘Homo’ vallen. Geen flamboyante man, en ook geen gespierde sporter. Twee gewone mannen, de één iets zachtaardiger, de ander wat aanweziger, maar gelijkwaardig.
De verandering gedurende het eerste seizoen is ook heel mooi geschreven en gespeeld. De zelfverzekerde Connor versiert allerhande mannen, vooral voor persoonlijk (zakelijk) gewin, zo ook Oliver. Ook Oliver beseft zich dat het in principe om een ruil gaat, seks/een one night stand in ruil voor computergegevens. Maar dan komt Connor vaker langs, en uiteindelijk bloeit er een relatie op. Mooi moment is daarin ook dat Oliver zich aan het begin van de relatie verspreekt, en hen een couple noemt, en dat Connor daar een beetje de draak mee steekt. Dat is niet wat Connor wil op dat moment. Maar gedurende het seizoen merkt Connor dat hij Oliver nodig heeft, en Oliver beseft zich dat hij niet mee hoeft te gaan in alles wat Connor doet. Zo worden ze gelijkwaardig aan elkaar, en dat maakt dit stel juist tot één van de meest verfrissende koppels op tv.


Daan:

Captain SwanMijn favoriete fictieve TV-koppel is toch echt Captain Swan van Once Upon A Time. De relatie tussen Captain Hook en Emma Swan dus. Het shippen begon al in seizoen 2 geloof ik, toen Hook voor het eerst in de serie kwam. Nu is hij één van de belangrijkste personages, en dat is zeker welverdiend, dankzij zijn gevoelens voor Emma.
Hook is echt een stoere man, en dan om zijn gevoelens te uiten is niet echt zijn ding. Het is heel mooi en grappig om te zien hoe hij daarmee worstelt, en het daarna doet. Totaal niet iets voor hem, maar dat maakt hem echt en leuk.
Emma is heel voorzichtig met relaties. Vooral ook omdat het veel vaan haar exen niet gelukt is om te overleven. Dat is zo triest voor Emma, maar ze slaat zich er door heen en heeft nu hopelijk de ware man voor haar gevonden. Haar struggle, in deze opbloeiende relatie, is mooi om te zien. Het maakt haar personage echt. En dat is bij beide van deze personages heel erg fijn.

Ondertussen heeft Captain Swan al best wel wat doorstaan, en moet zich nog doorstaan. Maar er zijn echt geweldige momenten in uitgebloeid, en ik hoop dat Emma eindelijk haar ware liefde heeft gevonden.
Nu alleen nog wachten op seizoen 5B..


Zo, dat waren onze favoriete fictieve TV-koppels! Helaas moesten we wel het een en ander spoilen helaas, daar konden we niets aan doen. Sommige relaties ontstaan pas later in de serie, en voor een nieuwkomer is dat dan vervelend om zo’n spoiler te horen. Maar helaas konden we er dit keer niet onderuit, dus excuses!

Wie heeft het beste punt? Wat vind jij? Stem hieronder in de poll. En we willen ook erg graag jullie favoriete koppels horen!

Wie wint Brother Battle #4 - Beste koppel in een TV-serie?

  • Rens - Connor Walsh en Oliver Hampton - How to Get Away with Murder (67%, 6 Votes)
  • Daan - Emma Swan en Captain Hook - Once Upon a Time (33%, 3 Votes)

Total Voters: 9

Loading ... Loading ...

Volgende week: Beste (boek)debuut!

Laat een reactie na:

CommentLuv badge