Boek: Kater – Margje Woodrow

1

Toen ik dit prachtige boek op de mat ontving, was ik verbaasd. Huh, een recensie-exemplaar? En daarna kwam ik erachter dat het van een YA-thriller van Nederlandse bodem was. Toen was ik nieuwsgierig, want een korte thriller, daar was ik echt even aan toe.
En ik moet zeggen, het was niet slecht…27642488

Wanneer haar oppasfamilie op vakantie gaat, mag de 16-jarige Teddy twee weken op hun huis passen. Haar hockeyvriendin Chloë haalt haar over om een groot feest te geven. De dag erna heeft iedereen een flinke kater – van de drank, maar ook van de ravage die ze hebben aangericht. Dan volgt het vreselijke bericht dat Chloë levenloos is aangetroffen. Wie had het op Chloë voorzien, en waarom? Langzaam wordt duidelijk dat de hockeyvrienden niemand kunnen vertrouwen – zelfs elkaar niet. 

Je krijgt een kater van Kater

Wanneer je in het boek begint, gaat het meteen snel. Het begint met wat flasbacks van het hoofdpersonage, en daarna begint het feest. Een erg prettig, en opbouwend begin. Maar bij het feest… Ja, daar kabbelde het maar een beetje voort. Op het feest wilde ik hoofdpersonage Teddy echt even flink door elkaar rammen zo van: ‘WEES NOU NIET ZO STOM, OEN!’ Ja, dit boek bracht een boel emoties naar boven.
Toen het feest voorbij was, en er een beetje vaart in kwam, ging álles ineens snel. Maar wat me opvalt, is dat Margje Woodrow’s schrijfstijl je enorm vastgrijpt, zodat je echt niet kan stoppen met lezen. Na de helft van het boek is ieder hoofdstuk spannend, en na ieder hoofdstuk wil je weer verder lezen omdat het zo interessant is.

Eigenlijk is dit boek best wel heel erg cliché voor een YA-thriller, maar zo voelt het niet aan, en dat is prettig. Het is niet origineel, maar dat is ook niet storend.
Wat ik wel fijn vond, is dat veel personages enorm goed uitgewerkt zijn en niet zijn wie ze lijken dat ze zijn als het erop aankomt. Ieder detail van een persoonlijkheid kun je vinden, en dat maakt de leeservaring voor de lezer erg prettig. Alles voelt heel “echt” aan.
Wat ik soms wel vond, is dat sommige momenten heel overdreven waren. Heel onecht, dan weer. In tegenstelling met de rest vond ik zulk soort momenten er fel uitsteken, en dat was jammer. Soms deden de personages net iets te overdreven, en dat stoorde wel.

Het-‘Die-Bitch-Moet-Dood’-clichéKater Margje Woodrow

Het boek is naar het einde toe heel opbouwend, wat erg prettig is, maar ook erg standaard. Het wordt steeds spannender en spannender, en steeds bloedstollender.
Wat ik wel vond, is dat ik heel erg bezig was met wie het gedaan zou kunnen hebben. Maar een grote schok was het niet, omdat de hoofdpersoon daar zelf al eerder achter kwam dan jij. Dus heel verrassend was “de grote onthulling” daarna niet meer, en dat vond ik jammer. Wel was de “grote onthulling” wel erg spannend, en het einde heel erg prettig. Het is een einde die je niet met vragen laat zitten, en die alles netjes afrondt. En dat vond ik wel erg prettig.

Al met al is Kater een enorm spannend boek, maar geen hoogstandje, naar mijn mening. Ik had zo mijn aanmerkingen, maar dit opbouwende, spannende boek met levensechte personages is zeker een aanrader! Je vliegt er doorheen, en hij is ook lekker kort, dus een heerlijk boek voor tussendoor!

Titel: Kater
Auteur: Margje Woodrow
Genre: Young Adult, Drama, Thriller, Crime
255 pagina’s
ISBN: 9789025761882
Waardering: 4/5 sterren

[bol_product_links block_id=”bol_568eef0c04068_selected-products” products=”9200000045783319″ name=”Kater” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek: Kater – Margje Woodrow

6.7

Pros

  • - + Goed uitgewerkte personages
  • - + Goed en spannend einde
  • - + Goede schrijfstijl van Margje Woodrow

Cons

  • - - Het kabbelt een beetje voort
  • - - Soms wat voorspelbaar
  • - - Niet erg origineel

Discussion1 reactie

Laat een reactie na:

CommentLuv badge