TV-serie: How to Get Away with Murder – Season 1

1

Vorig jaar begon een nieuwe serie van de producent van onder andere Grey’s Anatomy en Scandal, twee goedlopende en succesvolle series, waarvan ik vooral Scandal ook erg goed vind, alleen ik heb nog niet zo veel van Grey’s Anatomy gezien. De trailer die ik ergens zag intrigeerde me, en voor ik het weet zat ik er helemaal in.Review How to get away with murder

How to Get Away with Murder volgt het privé- en professioneel leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de (fictieve) Universiteit van Middleton, Philadelphia, een van de meest prestigieuze universiteiten in strafrecht van Amerika. Advocate Annalise selecteert een groep van haar beste studenten, Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone, Laurel Castillo en Wes Gibbins, die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Annalise is getrouwd met Sam Keating maar heeft ook een amoureuze affaire met politie-inspecteur Nate Lahey. Wanneer haar persoonlijk en professioneel leven verstrengeld geraken, worden Annalise en haar studenten ongewild betrokken bij een moordcomplot.

Mag ik de aandacht?

How to Get Away with Murder is een serie die je aan het werk zet. Je moet opletten, de personages goed in de gaten houden en zelf van de twee tijdlijnen weer één proberen te maken. De rechtszaak en het onderzoek oplossen, terwijl er een nog ingewikkelder onderzoek doorheen gewoven is. Wat bedoelen personages, en is dat hetzelfde als wat ze zeggen?

We hebben vijf studenten die goed genoeg gevonden worden door professor Keating. Wes komt van een andere universiteit, en is niet voorbereid, maar weet wel op te vallen. Michaela en Asher zijn de klassieke betweters, Connor is de sexy, (iets te) zelfverzekerde homo die zijn looks inzet om informatie te krijgen, en tot slot is Laurel het slimme, stille meisje. Of toch niet? Zoals Annalise stelt: “Weet je ooit wie iemand echt is?”

De koningin is aan zet

Deze serie heeft een ster. Viola Davis speelt meesterlijk de rol van Annalise Keating, een zakelijke, sterke, intimiderende steradvocate en rechtenprofessor. Maar weet je wat het nadeel is van een serie met een ster? Dat je eigenlijk veertig minuten naar haar wil kijken. Ze heeft de beste dialogen, de vinnigste comebacks en de scherpste uitstraling. Met een blik van haar verstijf je, en ze weet precies hoe ze de kleding kan gebruiken om facetten van haar personage te benadrukken. Het is niet moeilijk om te bedenken waarom ze een Emmy heeft gewonnen, maar iedereen om haar heen verbleekt. De studenten zijn onderling prima acteurs, en zetten hun rol op zich goed neer. Maar Annalise blijft het meest interessante en intrigerende personage, dus stiekem zat ik de hele tijd te wachten totdat ze weer in beeld was.

Het personage van Wes (Alfred Enoch) is een mooie balans daarop, die goed door de kracht van Annalise weet te prikken. Samen brengen ze wat meer balans, zeker in het begin van het seizoen. Later vind ik Wes steeds lastiger te lezen qua emoties, en begint hij wat anti-sociale trekjes te krijgen. De intimidatiefactor verschuift heel subtiel van Annalise naar Wes, bijna ongemerkt. Waar Annalise gemakkelijk meer sympathie opwekt, zelfs ongemerkt, is het wegebben van die empathie bij Wes des te duidelijker. Zo blijft de serie meesterlijk in balans, zelfs wanneer geen van de personages dat meer lijkt te zijn.

Titel: How To Get Away With Murder
Afgeronde seizoenen: 1 (van 15 afleveringen)
Cast: Viola Davis, Alfred Enoch, Jack Falahee
Genre: Crime, Drama, Mystery
IMDB rating: 8,3/10
Waardering Rens: ****

How to get away with murder

How to get away with murder
8

Pros

 • - Viola Davis schittert als centrale pion
 • - Puzzel hoe alles in elkaar zit
 • - Fantastische dialogen
 • - Spannende rechtzaken

Cons

 • - Andere castleden doen onder aan Viola Davis
 • - Je moet goed opletten, anders mis je informatie
 • Verhaal
  9
 • Personages
  8
 • Spanning
  7
 • Gebruikers Ratings: (0 Stemmen)
  0
  Your Rating:
Summary

Als je van een uitdagende serie houd, waarbij je moet puzzelen om uit te vogelen hoe het precies zit, en steeds een beetje dichterbij het antwoord komt. De personages zijn uitstekend geschreven, de rechtszaken zijn spannend en er zit genoeg humor in om het niet te zwaar te maken. Uiteindelijk een mooie mix en een verfrissende variant op de bekende advocatenseries.

80%
80
Geweldig

Geschiedenisgek, seriefanaat, filmfan en boekenwurm.

Discussion1 reactie

 1. Mooie review. Ik ben dol op How to Get Away with Murder, en de hoofdrolspelers Viola en de studenten/strafrecht advocaten! Ik houd ervan als ik moet meedenken, plots ontrafelen enzo. Houdt me op het puntje van mijn stoel.

Laat een reactie na:

CommentLuv badge