Film: Spy

0

Het begint avond te worden, en Rens en ik hebben zin in een film. Vorige week mocht hij kiezen (namelijk Kingsman – The Secret Service ), en nu was het mijn beurt om een film uit te kiezen. Ik had weer zin in een spionnenfilm, dus koos ik voor Spy. Ik had hem al een paar maanden geleden gezien, maar ik was hem al weer vergeten.Spy

De saaie kantoor CIA analist Susan Cooper is niet alleen saai, maar ook de ongeziene held achter vele gevaarlijke missies. Als haar partner onvindbaar is en een andere topagent in gevaar komt, gaat ze vrijwillig undercover om door te dringen tot de wereld van een dodelijke wapenhandelaar en een wereldwijde ramp te voorkomen.

De grappige tante komt weer!

Zoals jullie gezien hebben in onze Brother Awards van beste films van 2015, stond deze film in mijn top 5 van het hele jaar. En dat is niet zomaar zo.
Deze film begint meteen spannend. Een erg grimmige, maar nogal James Bond-achtige sfeer komt al op. Totdat er ineens iets heel doms, maar enorm grappigs gebeurt. Dan loopt alles uit de hand and things get serious.
Maar het leuke is wel dat die James Bond-sfeer wel blijft. Je blijft in die sfeer. Ik ben geen grote James Bond-film, maar nu vond ik deze film erg leuk!

Melissa McCarthy is al vanaf minuut 1 aanwezig en steelt de show. Ze probeert een serieus maar onhandig karakter neer te zetten, maar helaas kwam dat niet goed over. Qua acteerwerk is ze echt goed, maar als persoon zelf is McCarthy niet de beste persoon om een serieus iemand neer te zetten.
Toch doet dat niet onder aan haar karakter (al klinkt dat een beetje tegenstrijdig, maar duidelijker kan ik het niet maken). In deze film probeert een 40-jarige vrouw iets van haar leven te maken, en McCarthy is dan weer wél goed in het neerzetten van zo’n rol.

Ook is Melissa McCarthy hét grote deel van de film. Niet enorm goed uitgewerkt, maar ze is wel de film, om het zo maar even te zeggen. Het is net zoals Jennifer Lawrence in The Hunger Games. Zij maken hun film eigenlijk een beetje.
Vele transformaties gaat McCarthy door, maar allemaal staan ze haar even goed.

Hunger Games + James Bond?

Wat ik wel vond, is dat deze film verre van realistisch is. Dat is James Bond ook, en daarom deed het me daar enorm aan denken. Denk aan undercover missies die gewoonweg voorspelbaar zijn.
Dat is deze film ook: voorspelbaar. Je kan bij een aantal hoofdstukken al meteen zien wat er gaat gebeuren, alhoewel er toch echt veel plottwists in zitten, een feit wat ikzelf niet verwacht had (plottwist haha). Dit doet verder niet onder aan het verhaal, en maakt de film soms ook leuk, maar soms was het wel een beetje storend.1118full-spy-screenshot

Veel diepte hoef je van deze film ook niet te verwachten, want erg veel uitgewerkte personages, krijgen we niet. Ze zijn nogal plat. En nou vind ik dat niet bepaald nodig bij een spionnenfilm en een standalone, maar ik kon me niet goed identificeren met de personages, en voelde dus ook geen verbondenheid. Behalve met Melissa McCarthy, maar voor de rest boeide het me vrij weinig wat er met de personages gebeurde. En dat vond ik toch wel jammer.

Deze film zit wel boordevol actie. Vooral aan het einde, waar de film snel naartoe werkt, zit er veel actie in. Leuke actie. En grappige actie, wat je toch niet vaak ziet bij zulk soort films. De actiescènes zijn grappig, en dat komt ook mede dankzij Melissa McCarthy. Zij is in deze film zo klunzig dat alles wat ze doet grappig is.

Deze film is heus geen hoogstandje, maar wat deze film wel is, is vermakelijk. Grappig, leuk, en bom vol actie. Melissa McCarthy speelt weer een geweldige rol als Susan, en het maakt haar zo grappig. Deze film is echt de moeite waard om te kijken, en als je een keer de tijd hebt: zeker doen!

Waardering: ***
Titel:
Spy
Datum uitgave: 2015
Regisseur: Paul Feig
Duur: 125 minuten
Genre: Actie, Avontuur, Comedy
IMDB rating: 7,1/10
Cast: Melissa McCarthy, Jude Law, Rose Byrne

Film: Spy

7.3

Pros

  • - + Melissa McCarthy speelt enorm goed
  • - + Veel actie
  • - + Fijne sfeer

Cons

  • - - Niet uitgewerkte personages
  • - - Soms wat voorspelbaar
  • - - Niet erg origineel

Laat een reactie na:

CommentLuv badge