10 boekenseries die ik nog wil lezen

13

Ja, ik wilde vandaag een top 10 doen. Vandaag wil ik jullie de boekenseries die ik nog heel erg graag wil lezen. Het is gewoon op willekeurige volgorde neergezet, het zijn 10 boekenreeksen waar ik nog aan wil beginnen. Kijken jullie mee? 

1. De Fallen-serie


Het is echt een schande dat ik deze serie nog niet gelezen heb. Serieus. Ik heb het boek ongeveer ooit een kwart gelezen bij de bibliotheek, maar het sprak me toen niet zo aan. Nu wel. Dus zodra ik dit boek ERGENS zie, koop ik het! 
Want ik wil al zoooo lang deze serie hebben, maar telkens kwam het er niet van. Dus ja, ik ben erg blij als ik deze EINDELIJK ooit eens kan kopen. 

2. De Edelsteentrilogie

Dit is serieus gewoon een schande. Dat ik de Edlsteentrilogie nog niet gelezen heb! 

Het lijkt me zo’n hilarische en geldige serie, serieus. Maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om het te lezen. 

3. De Hush Hush-Saga

Deze serie heb ik erg mijn twijfels over. De romance spreekt me heel erg aan, alleen ik dacht dat er ook fantasy in zit, alleen dat weet ik niet zeker. Ik ben er in ieder geval wel erg benieuwd naar, en ga ‘m dan ook zeker kopen. Als iemand deze serie gelezen heeft, wil hij of zij dan even in reactie zeggen of er ook fantasy in zit? Want dan koop ik de boeken waarschijnlijk nóg sneller. 

4. De Wings-serie

Ik ben echt heel erg nieuwsgierig naar deze boeken. Ze lijken me zo spannend en fantasierijk! Ik heb nog nooit een boek over feeën gelezen, dus eigenlijk ben ik wel heel erg benieuwd naar dit boek. Eigenlijk wel. 

Ik heb gehoord dat alle titels in het Engels zijn, wat soms wel verwarrend kan zijn, maar dat maakt niet uit. De volgorde is volgens mij:

1. Wings.
2. Spells.
3. Illusions.
4. Destiny. 

De titels maken me al nieuwsgierig, dus dat wordt volgens mij echt een boek voor mij! 

5. De Soulmates-serie

Ik moet zeggen, het tweede deel ligt bij mij in de winkel, en ik las op bol.com dat de delen los van elkaar te lezen zijn, alleen ja…. Ik weet eigenlijk nog niet zo goed waarom ik het daar nog niet van gepakt heb. Ik weet het niet. 
Maar nu ik de samenvatting van Het Verhaal Van Sky gelezen heb, wil ik dat boek zo gauw mogelijk kopen! Dus ik denk dat het boek binnenkort op mijn warme schoot ligt, daar waar het hoort. 
Trouwens, dat boek wat dus bij mij in de winkel ligt, is Het Verhaal Van Phoenix. 
Toen ik dáár de samenvatting van las, kreeg ik het gevoel dat ik een dystopisch boek in handen had. Klopt dat? 

6. De Darkest-Powers Trilogie

Ik ben ongelofelijk benieuwd naar deze serie, en deze of volgende maand kwam de omnibus uit, dus ik denk dat ik die dan ga kopen, heb ik meteen de hele serie voor mijn 15 euro! 
Een vriendin van me had ‘m erg aangeraden, omdat, nou ja, het zo’n spannende en fantasierijke serie is. Dus ik denk dat ik wel weet dat het echte must-reads voor mij zijn. Wel vind ik het jammer, dat er in Amerika 6 delen zijn van deze serie, en in Nederland maar 3. Dat vind ik wel erg jammer. Maar ja, niets aan te doen. 

7. De Huis Van De Nacht-serie

Bij mij in de boekhandel hebben ze alleen deel 9, deel 8, deel 7 en deel 3 en 4. Dat vind ik wel erg jammer, want ik denk dat dit zo’n ongelofelijk goede serie is die ik aan mijn neus voorbij laat gaan. Laat vooral in een reactie achter wat je ervan vind, want dat vind ik erg leuk, en ik twijfel nog een beetje of ik deze serie zal kopen. 
De covers vind ik wel lekker creepy en mooi. Met dat achtergrondpatroon, super! 

8. De Chaos-trilogie

Ik ben echt ook heel erg benieuwd naar dit boek, en de rest van de trilogie, omdat het zo’n dystopisch, maar toch echt heel anders verhaal dan alle andere dystopische boeken heeft. En de schrijfstijl, daar ben ik ook zó benieuwd naar. Iedereen heeft daar verschillende meningen over, en ik wil eigenlijk zelf wel weten wat ik ervan vind. 

9. De Firelight-serie

Deze serie lijkt me erg fantasierijk en fantasy-achtig, omdat de hoofdpersoon zelf een draak is, en dat lijkt me toch wel vet. Ik heb zoiets nog niet eerder gelezen, allen ik denk wel dat deze trilogie echt geweldig is! 

Ik geloof dat de schrijfstijl overeenkomt met die van Suzanne Collins of Veronica Roth, of iets in die richting, dus dat vind ik sowieso al echt geweldig, en de covers spreken me ook al echt aan. 

Ik ben erg benieuwd naar deze serie, ook om de lovende recensies die ik van dit boek gelezen heb. 

10. The Wolfs of Mercy Falls-trilogie

Huiver ligt bij mij in de boekhandel, en ik moet zeggen dat ik er wel heel erg benieuwd naar ben. Het is een weerwolvenverhaal, en ik heb eigenlijk nog nooit een weerwolvenverhaal gelezen (Twilight niet meegerekend). 

Dus eigenlijk ben ik wel heel erg benieuwd, en ik vraag me af of hier werkelijk zoveel fantasy in zit, als de kaft doet vermoeden. Wat vinden jullie, een aanrader of een afrader? 

Ik ben in ieder geval erg benieuwd, en ga deze trilogie waarschijnlijk snel kopen en lezen. 

Dit waren de tien series die ik nog wil lezen! Natuurlijk zijn er nog meer die ik wil lezen, maar dit zijn echt de kerntitels die ik graag wil lezen. Ik wil ook nog andere series lezen zoals: True Blood, De Loriën Kronieken, De Lunar Chronicles, De Kronieken van Narnia, The Maze Runner, Nachtschade en ga zo maar door. 
Maar ik heb gewoon even een paar titels van nieuwe series uit mijn lijstje geplukt en dat hierin gezet. Laat vooral een reactie achter, want dat vind ik echt altijd leuk! 

Discussion13 reacties

 1. Daar zitten een paar heel erg leuke series tussen! Wat de Darkest Powers serie betreft zou ik graag wat duidelijkheid willen scheppen, aangezien alle 6 delen wel degelijk in het Nederlands verschenen zijn.

  De Darkest Powers serie bestaat eigenlijk uit 2 trilogieën:
  A) De Darkest Powers trilogie
  1. Bezwering
  2. Ontwaken
  3. Afrekening
  B) De Darkness Rising trilogie:
  1. Samenzwering
  2. Roeping
  3. De Verrijzing (verschijnt deze maand!)

  De Darkness Rising trilogie heeft andere (hoofd)personages dan de Darkest Powers trilogie (vandaar de verschillende serienamen), maar ze horen wel samen. Verwarrend, ik weet het.

  • Oh, dankjewel! Ik vond het al stom dat ze de laatste drie delen niet vertaalden, maar nu snap ik het wel, dank je wel! Die serie ga ik echt zeker kopen, ben erg benieuwd!

 2. Het is al een tijdje geleden, maar ik heb de Edelsteentrilogie en de Soulmates-serie al volledig uitgelezen. Ik vond deze series echt heel leuk! Wat 'het verhaal van Phoenix' betreft, dat is geen dystopisch boek. Je zou de delen los van elkaar kunnen lezen, maar ik raad je toch aan om te beginnen met Het verhaal van Sky. Hierin wordt namelijk uitgelegd hoe het hele "savant-zijn" werkt en bovendien komt Sky ook voor in het tweede boek.
  Ik ben nu trouwens het tweede boek (Spells) van de Wings-serie aan het lezen. Ik had ook nog nooit een boek over elfen gelezen, maar het is zo'n leuk en fantasierijk boek!! De wereld van de elfen wordt zo mooi beschreven dat je er zelf zou willen wonen!

 3. i heb zelf het huis van de nacht gelzezen de eerste 3 delen waren super !
  maar hoeveder je je komt bij de reeks hoe meer ik me aan zoey ga ergere ze heeft 3 vriendjes ze zwijmelt de heletijd en dat is super iri om te lezen.

 4. drift maakt deel uit van een 4-delige serie. Ik heb de serie helemaal gelezen ik ik vond hem leuk. Superveel fantasy is het niet maar wel een beetje.
  ik raad je aan de serie te lezen, en volhouden tot en met deel vier. de fantasie zit m in de gevallen- aard- en beschermengelen en de nephilium.

 5. En je hebt het juist:
  wings
  spells
  illusions
  destiny

  maar… het is niet een winx-club boek als je me begrijpt, hier gaat het niet om feeën maar om elfen. Ja groot verschil. Met feeën denk ik eerder aan winx club achtig dan aan de elfen waar het boek overgaat (als je winx club niet kent zoek dan op google afbeeldingen ''winx'' daar gaat het dus NIET over)

 6. Wings is echt prut. Het leek me ontzettend gaaf toen ik erin begon maar het is zo’n ongelofelijke bullshit. Alleen boek 2 vond ik leuk. Darkest Powers is wel fan-tas-tisch! Echt een ongelofelijk mooie serie! Hush Hush vond ik, toen ik het een jaar geleden ong. las erg leuk maar als ik nu terugkijk… tja, ik denk niet dat ik het weer leuk zou vinden als ik ze opnieuw zou lezen. Veel leesplezier 😉

 7. De Het Huis van de Nacht-serie is echt super! Ik heb enkel de twee laatste boeken nog niet kunnen lezen.. :/ Maar de andere heb ik ondertussen al zo een vier keer opnieuw gelezen en ik blijf ze iedere keer even gaaf vinden. Dus niet twijfelen om ze te kopen. Gewoon doen!

Laat een reactie na:

CommentLuv badge