Top 10 Boeken: Dystopisch

3

Na de populaire Hunger Games-trilogie is de vraag én het aanbod van dystopische boeken geëxplodeerd. Maar welke zijn goed?

10. De 5de Golf. – Rick Yancey

Titel: De Vijfde Golf
Auteur: Rick Yancey.
Genre: Dystopie, Young Adult, Spanning, Fantasy.
Uitgeverij: A.W. Bruna Fictie.
Pagina’s: 405
Bindwijze: Paperback
Prijs: €17,95
Samenvatting:
 
De eerste golf: alle elektriciteit valt uit 
De tweede golf: een enorme tsunami 
De derde golf: een afschuwelijke epidemie 
De vierde golf: achterdocht – wie kun je nog vertrouwen? 
De vijfde golf…

De zestienjarige Cassie heeft niemand meer: haar ouders zijn als gevolg van de buitenaardse invasie overleden en haar broertje Sam van vijf is meegenomen door een groep militairen, zogenaamd om hem te beschermen. Op de vlucht voor de buitenaardse wezens, wil Cassie koste wat kost Sam redden. Maar hoewel ze zich had voorgenomen om niemand meer te vertrouwen, kan ze het niet alleen…
 
Op zich een goed boek, maar wel heel wat minpuntjes.

9. Delirium Amoris – Lauren Oliver

Titel: Delirium Amoris (Delirium Trilogie #1)
Auteur: Lauren Oliver
Genre: Young Adult, Dystopie, Romantiek, Spanning.
Uitgeverij: The House of Books
Pagina’s: 428
Bindwijze: Paperback
Prijs: €17,95 bij bol.com
Samenvatting:
Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.
 
Echt een goed boek, alleen de spanning mist een beetje.

8. Zielen – Stephenie Meyer (recensie binnenkort)

Titel: Zielen
Auteur: Stephenie Meyer
Genre: Young Adult, Literatuur, Dystopie, Romantiek.
Uitgeverij: Mynx
Pagina’s: 576
Bindwijze: Paperback
Prijs: €12,50
Samenvatting:
Een van de meest opmerkelijke liefdesverhalen ooit. De wereld is binnengevallen door een onopgemerkte vijand die het lichaam van mensen gebruikt en de ziel eruit verwijdert. Alleen Melanie Stryder weigert haar lichaam te verlaten. Wandelaar, die Melanies lichaam heeft overgenomen, komt erachter dat de geest van de vorige bewoonster van haar nieuwe lichaam nog steeds aanwezig is. Ze kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam en verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Noodgedwongen worden Melanie en Wandelaar bondgenoten en gaan ze op zoek naar de man van wie ze allebei houden.
 
Echt een goed boek, alleen de spanning mist en de wereld vind ik een beetje vaag.

7. De Test – Joelle Charbonneau 

Titel: De Test ( De Test Trilogie #1)
Auteur: Joelle Charbonneau
Genre: Young Adult, Dystopie, Fantasy, Spanning.
Uitgeverij: Karakter Uitgevers.
Pagina’s: 320
Prijs: €19,95
Bindwijze: Hardcover
Samenvatting:
 
De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?
 
Echt een goed boek, jammer alleen dat het zo op De Hongerspelen lijkt. Je loopt je de hele tijd te ergeren en je zoekt de hele tijd het verschil tussen dit boek en De Hongerspelen. Wel jammer. Voor de rest een goed boek.

6. Starters – Lissa Price

Titel: Starters
Auteur: Lissa Price
Genre: Young Adult, Dystopie, Spanning.
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Pagina’s: 336
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €18,99
Samenvatting: 
 
De wereld is voorgoed veranderd Callie staat voor een onmogelijke keuze: Haar ouders zijn dood. Haar broertje is ernstig ziek. En er is niemand die ze kan vertrouwen Haar enige uitweg is de bodybank: een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt. Ten einde raad gaat Callie met hen in zee. Ze moet haar opdracht volbrengen en opgeven is geen optie.
 
Echt een super boek! Dit vond ik echt een van de leukste boeken die ik heb gelezen. Het verhaal is een eindeloze hindernisbaan, en op het einde, ben je nog niet bij de eindstreep.

5. Het Bottenseizoen – Samantha Shannon

Titel: Het Bottenseizoen
Auteur: Samantha Shannon
Genre: Young Adult, Dystopie, Fantasy, Spanning.
Uitgeverij: Prometheus
Pagina’s: 448
Bindwijze: Paperback
Prijs: €15,00
Samenvatting: 
 
Het is het jaar 2056. Scion, dan de touwtjes in handen, beschouwt helderziendheid als een plaag en wil alle zieners uitroeien. De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld, in de wijk Seven Dials, voor een mime-lord genaamd Jaxon Hall, een criminele helderziende. Paige is een droomdoler, een helderziende die anderen via droombeelden kan voelen. In het Scion van 2056 pleegt ze alleen door te ademen al hoogverraad.
Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Refaïet met een donkere huid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit heeft gezien – en hij zal haar uiteindelijk beschermen.
 
Echt een heel gaaf boek met aliens. De vijfde Golf is hier echt onder. Het Bottenseizoen is veel beter, al zijn sommige personages wat vlak.

4. Legend – Marie Lu

Titel: Legend
Auteur: Marie Lu
Genre: Young Adult, Dystopie, Spanning, Actie.
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers.
Pagina’s: 320
Bindwijze: Paperback
Prijs: €16,95
Samenvatting:
Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.
 
Legend is echt een aanrader voor fans van De Hongerspelen. Het is echt geweldig, de twee perspectieven van de hoofdpersonen zijn totaal verschillend en dat is het leuke.

3. Vrees Me – Tahereh Mafi (Touching Juliette #1)

 
Titel: Vrees Me (Touching Juliette #1)
Auteur: Tahereh Mafi
Genre: Young Adult, Dystopie, Spanning, Romantiek.
Uitgeverij: Blossom Books
Pagina’s: 351
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €10,00
Samenvatting:
 
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. 
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.
 
Zoals jullie al weten: een geweldig boek. Vooral door de unieke schrijfstijl.

2. Inwijding – Veronica Roth (Divergent #1)

Titel: Inwijding (Divergent #1)
Auteur: Veronica Roth
Genre: Young Adult, Dystopie, Spanning, Actie.
Uitgeverij: Van Goor
Pagina’s: 350
Bindwijze: Paperback
Prijs: €15,00
Samenvatting:
 
Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf. 
 
Zoals jullie al weten, echt een super boek. Echt een aanrader.

1. De Hongerspelen – Suzanne Collins

Kopie-van-hongerspelen-voorplat11Titel: De Hongerspelen.
Auteur: Suzanne Collins
Genre: Dystopie, Young Adult, Spanning, Actie, Avontuur.
Uitgeverij: Van Goor
Pagina’s: 344
Bindwijze: Paperback
Prijs: €12,50
Samenvatting:
Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot… 

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?
 
Dit boek is zo geweldig en gaaf, dat het mijn nummer 1 is. Jullie ook?
Ik vind dit boek een klassieker. Je moet het gewoon gelezen hebben, als je een kenner van boeken wilt worden, vind ik.
Dit was mijn Dystopische Boeken Top 10! Ik hoop dat jullie het er mee eens zijn, en als je zelf nog een onderwerp weet, of boeken weet voor een onderwerp, mail me, of laat een reactie achter!
 

Discussion3 reacties

 1. Waxing is a lot longer lasting than shaving ( the opposite normally used means for
  traditional hair removal) and also you won’t have the bumps of razor burn, if you probably will have some
  redness for some hours after waxing. Simple carbohydrates are
  effectively reprocessed: categorised and put back together
  again again. If they tune in to your health care needs
  and help you find the right insurance, they may be reliable.
  Taxes onlangs geplaatst…TaxesMy Profile

 2. As long when you share something valuable together with your subscribers, however, you’ll still impress
  upon them your desire to add your relationship. Then write
  the way seems like for you and pay attention while you lay they
  in the market to learn more about yourself and observe the way you will discover the hidden lesson. The one
  who I quoted at the outset of this information has actually done a
  terrific job during the last year and a half, using social websites to construct a substantial and responsive list
  for himself.
  desktop onlangs geplaatst…desktopMy Profile

 3. MPEG4 boasts a quantity of new video andd audio standards and theгefore is more usеd tһɑn MPEG2.
  Thee reason whү tһe і – Pad 2 wilⅼ surely cost ɑ ⅼot һappens becauѕe it wiⅼl havfe new technology insіⅾe it.
  In addіtion, they ued qսite ɑ lot of electricity, generated
  ɑ lot of heat ѡhich wɑs the reason bbehind malfunctions.
  Technical News youtube onlangs geplaatst…Technical News youtubeMy Profile

Laat een reactie na:

CommentLuv badge