Recensie: Twilight (Twilight Saga #1) – Stephenie Meyer

0

Recensie: Twilight (Twilight Saga #1) – Stephenie Meyer

Titel: Twilight (Twilight Saga #1) 
Auteur: Stephenie Meyer
Genre: Literatuur, Fantasy, Romantiek
Uitgeverij: Van Goor
Pagina’s: 376
Bindwijze: Paperback
Prijs: €10,00
Samenvatting: 
Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending. 
Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat…
Tsja, Twilight, wie kent ‘m niet. Toch wil ik er een recensie over schrijven. Het is wel een van de populairste boeken aller tijden, dus ja. Ik heb het boek een paar jaar geleden gelezen, alleen het verhaal is me nog steeds bijgebleven. 
Het verhaal is het eerste boek van een “onmogelijke liefde”, dus tsja, dan moet het wel origineel zijn. Veel meer kan ik er niet over zeggen, het steekt goed in elkaar, en is op het einde erg spannend. Voor mij (als jongen) hadden er wel wat minder liefdesstukjes in mogen zitten. Het was voor mij soms iets te klef. 
De personages zijn perfect uitgewerkt, ieder heeft zijn/haar eigen persoonlijke dingen, en vooral Bella is het meest uitgewerkt, of course. 
Bella is een eigenwijs (en ik vond haar soms net een drammerig kind) meisje, die alles maar saai vind. Ze valt als een blok voor Edward Cullen, wat ze zelf eerst niet wil. Die tegenstribbeling vond ik mooi geschreven, maar daar is ook alles mee gezegd. Het plaatje van dat ze verliefd is kwam voor mij iets te vaak voor. Waarschijnlijk kwam dat omdat ik niet echt onder de categorie val, aangezien ik een jongen ben. 
Maar , ik heb het volgehouden tot het eind. Want op het eind doet Bella zo dom, en daardoor wordt het super spannend! Dat vond ik wel een erg leuk stukje, wat me ook zeker overhaalde om deel twee te lezen. 
Stephenie Meyer heeft het wel goed gemaakt vanwege haar schrijfstijl. De schrijfstijl vind ik erg mooi, ook erg puberachtig, en het voelde net alsof je net Bella wás. (al vond ik dat eerst niet zo leuk, ik ben liever een jongen…) Het voelde erg goed aan, en Bella is af en toe zó droog dat ik hardop moest lachen. Bella houdt absoluut niet van het regenachtige klimaat van Forks (Forks, dat bestaat nog echt ook…) , en dat is erg mooi geschreven. 
Forks is daarom dus ook erg gedetailleerd geschreven. Ook weer een pluspunt. Het was zo mooi, dat je er wel echt een beeld bij kreeg, hoewel het niet echt helemaal beeldend geschreven was. Erg mooi gedaan.
Ook blijft het verhaal je boeien tot de laatste bladzijde. Ik ben dan geen grote Twilight-fan, maar ik vond dit boek toch wel echt leuk. Ik heb de andere delen ook gelezen, en ga daar ook zeker een recensie van schrijven. 
Ik geef dit boek een beoordeling van 7/10 punten! 
Niet echt een slecht boek, maar ik vind ook niet echt helemaal perfect. Komt waarschijnlijk ook omdat ik niet echt binnen de doelgroep val. Wel echt een klassieker. Zeker een aanrader. 

Laat een reactie na:

CommentLuv badge