Recensie: Percy Jackson: De Bliksemdief (Percy Jackson en de Olympiërs #1) – Rick Riordan

4

Recensie: Percy Jackson: De Bliksemdief (Percy Jackson en de Olympiërs #1) – Rick Riordan

Titel: Percy Jackson en de Olympiërs: De Bliksemdief
Auteur: Rick Riordan
Genre: Jeugd, Fantasy, Spanning
Uitgeverij: De Boekerij
Pagina’s: 334
Bindwijze: Paperback
Prijs: €14,95
Samenvatting:
 Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. 


Het boek deed me erg denken aan Harry Potter, bij elk boek wordt hij een jaar ouder, en er is één held die de regels van de school (of in dit geval kamp) overtreedt om een heldendaad te verrichten. Simpel. Te cliché. Maar door mijn vrienden, die erg gek zijn van Percy Jackson, heb ik me laten overhalen om het boek te kopen. 
Toen ik erin begonnen was, merkte ik dat het helemaal niet zo cliché was als het leek. De schrijfstijl was al anders. Het was net zo’n schrijfstijl als Starters van Lissa Price. En dat vond ik superleuk! Ik werd al heel snel beste vriendjes met Percy als met Callie. Hij stelde me zijn moeder voor, en legde alles voor me uit. En toen nam het boek een gave wending.
De achtergrond gaat helemaal niet zozeer om magiërs of heksen. Dit keer ging het over de Griekse mythologie! En aangezien ik daar dol op ben, staat dit boek wel in mijn “favorieten-boekenlijstje”. In deze serie bestaan alle Griekse goden echt, en ze hebben hun halfbloeden gekweekt en die worden naar Kamp Halfbloed gestuurd. 
De personages zijn niet allemaal even goed uitgewerkt, de personages de uitgewerkt zijn (en die me bij bleven), waren Luuk, Annabeth, Grover, Chiron en Percy. Clarisse ook wel, maar toch minder. Alleen Percy, Annabeth en Grover waren het meest uitgewerkt. Het ging ook bijna alleen maar om hen. 
De wereld van de Griekse mythologie is wel erg goed uitgewerkt, de plaatsen, en de wezens waren erg beeldend geschreven, zodat je meteen wist wat je je er bij voor moest stellen. Dat vond ik erg mooi, en ook dat Kamp Halfbloed erg mooi geschreven is. 
Het verhaal is erg anders dan Harry Potter, en het is absoluut niet saai. Rick Riordan weet je het hele boek te boeien en er komen absoluut erg spannende stukjes in voor. De hindernissen die de drie vrienden moeten doorstaan, zijn erg spannend, en soms had ik echt zoiets van: Ah, nee hè, gaat het weer mis! Hoelang duurt het einde nog? 
Ik vroeg me wel af, toen er nog een obstakel in de weg kwam,  hoe lang het nog duurde. Want daardoor werd het wel spannender, maar duurde het boek ook langer. Dat is fijn, maar het einde leek daardoor inééns heel ver weg, snappen jullie?
Ik geef dit boek een beoordeling van 8/10 punten! 

Een erg goed boek. Heb al het tweede deel gelezen en dit jaar wil ik de Percy Jackson serie ook uitlezen. Was er erg tevreden over. 

Discussion4 reacties

 1. Ik heb de film gezien en vond die erg goed. Is de film heel anders dan het boek of heb je de film niet gezien? Ik heb al vaak gehoord dat dit echt een goed boek moet zijn dus misschien zal ik het nog een keer gaan lezen.

  xxx

  • Beste Anna,
   Het boek is erg leuk om te lezen, en ik heb de film inderdaad gezien. Ik heb de film eerder gezien dan het boek, maar toen ik het boek las, vond ik de film meteen bagger! Het verhaal in de film is heel erg anders dan in het boek, en eerlijk gezegd is daardoor het boek leuker geworden. Zelfs het eind is anders. De fim is op zich vermakelijk, maar nu ik het boek heb gelezen vind ik 'm helaas aan de slechte kant.
   Groetjes,
   Daan.

Laat een reactie na:

CommentLuv badge